Нова година и Коледа в къща за гости Валевци

Вълнения, очарование, изненади по Бъдни вечер, Коледа и Нова година!

Множество емоции са тънката нишка, която свързва миналото, настоящето и бъдещето и пренася около Бъдни вечер, Коледа, Нова година. Всяко поколение, откроявайки го сред етническата му принадлежност в едно ново фантастично измерение – празника и празничната обстановка.

Бъдни вечер, Коледа и Нова година са трите най-святи празника, които носят надежда, късмет, благополучие. Те са онова, което сплотява семействата, запазва ценностите живи и носи християнския дух и традиции.

Прочети още :   New Law Article

Далеч от шумния град, на брега на река Росица и сред чистия въздъх на планината, може да се насладите на топлите и светли празници.

Къща за гости Валевци е мястото, където ще може да изживеете своите незабравими Коледа и Нова година. При нас ще откриете и топлината на домашния уют, и ще срещнете приятелска усмивка.

В нашия ресторант Ви очакват вкусни кулинарни шедьоври, съчетани с чаша ароматно вино. Прекрасните ни стаи ще допринесат за комфортният престой при нас, а хотела разполага с всичко необходимо, за да почувствате удоволствието от една наистина пълноценна почивка.

Най – интересните коледни традиции по света, които със сигурност ще Ви заинтригуват

Коледните традиции по света са едновременно различни, но и съдържащи нещо общо. Вярата в доброто, поверията за здраве и благоденствие, вкусните празнични трапези, уютните събирания с близките по Коледа са всеобщи и всяко християнско семейство държи на тях.

Въпреки това всяка държава има своите особености и хората празнуват по свой начин Коледа. Вижте различните коледни традиции по света.

Италия

В Италия коледните приготовления започват също 4 седмици преди Коледа. Коледните панаири, фойерверките, празничните огньове и музиката се чуват от всички площади. Семействата се разхождат из коледните базари, където можете да ги срещнете запалили свещ и молещи се пред декоративните ясли.

Австралия


Коледа в Австралия се празнува на 25 декември, както при нас. Разликата е, че при австралийците тогава е разгара на лятната ваканция на децата. Така че, топлият сезон позволява спокойно празненствата да се проведат на открито без хората да зъзнат от студ.

Най-популярното събитие, което се случва по коледните празници, се нарича „песни на свещи“. Хората идват заедно през нощта на площада или около катедралата със свещи в ръце и пеят коледни песни. Звездите блестят над главите им. Тази прекрасна гледка прави своеобразния коледен концерт незабравим.

Прочети още :   Коледа по света