Забавление и отдих

Външен басейн

Къща за гости Валевци разполага с голям външен басейн, който е на разположение, през летния сезон. Намира се вблизост до реката, което дава възможност слушайки я да релаксирате още повече. На удобните и меки шалтета, които се предоставят с шеглонгите ще се чувствате още по-добре и за приятния завършек може да изпиете коктейла си или да поглезите сетивата си с нашия домашен сладолед.

 

РЕЛАКС ЗОНА

Къщата разполага със малък спа център, състоящ се от джакузи, приключенски душ и сауна. Също гостите могат да се заявят частни масажи – релаксиращ и терапия с домашен мед.

Гледка към река росица

Гостите на хотела могат да се насладят на прекрасната гледка, към река Росица, като сутрин изпият кафето си на специално изградения дървен плот или вечер да изпият чаша вино на външното барбекю.

Разходки наоколо

Колкото и гостоприемни и сърдечни домакини да сме, сигурно ще ви се прииска да се разнообразите и разгледате околностите. И със сигурност, ще останете приятно изненадани, колко възможности за интересни и презареждащи посещения имате.

На 10 км се намира Батошевския манастир, на 3 км е месността Лъгът, където ще зарадвате душата си при вида на свободни сърни, елени и кончета.

Посетителите на ловна резиденция Лъгът, имат възможност за разходки в дебрите на Балкана. Река Росица и нейните притоци създават едни от най-живописните кътчета в планината. Край вировете има чудесни места за плаж и почивка. Еднодневните разходки в планината с фотоапарати дават възможност на „ловците” да запечатат великолепни кадри с множество диви животни.

Рибарите могат да опитат късмета си с пъстървата в река Росица.

За планинарите с радост, ще организираме еднодневен преход до хижа „Мазалат”.

Любителите на културно-историческото наследство не бива да пропускат Средновековния град Хоталич на 4 км от гр. Севлиево. На 40 – 50 км са гр. Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс “Етър” – първият в България музей на открито. На 4 км по-нагоре е Соколският манастир. В центъра на двора му е кръгообразната белокаменна чешма с осем чучура, изградена от прочутия майстор Колю Фичето.

А изпитате ли носталгия по динамиката на града или по-големите туристически курорти, съвсем близо до нас са още гр. Севлиево, Априлци и Троян.

Можете и просто безцелно да покарате колело в околностите и да се

насладите на красотата и тишината на гората.