• Home
  • Забавления

Развлечения

Колкото и гостоприемни и сърдечни домакини да сме, сигурно ще ви се прииска да се разнообразите и разгледате околностите. И със сигурност, ще останете приятно изненадани, колко възможности за интересни и презареждащи посещения имате.

На 10 км се намира Батошевския манастир, на 3 км е месността Лъгът, където ще зарадвате душата си при вида  на свободни сърни, елени и кончета.

Посетителите на ловна резиденция Лъгът, имат възможност за разходки в дебрите на Балкана. Река Росица и нейните притоци създават едни от най-живописните кътчета в планината. Край вировете има чудесни места за плаж и почивка. Еднодневните разходки в планината с фотоапарати дават възможност на „ловците” да запечатат великолепни кадри с множество диви животни.

Рибарите могат да опитат  късмета си с пъстървата в река Росица.

За планинарите с радост, ще организираме еднодневен преход до хижа „Мазалат”.

Любителите на културно-историческото наследство не бива да пропускат Средновековния град Хоталич на 4 км от гр. Севлиево. На 40 - 50 км са гр. Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" - първият в България музей на открито. На 4 км по-нагоре е Соколският манастир. В центъра на двора му е кръгообразната белокаменна чешма с осем чучура, изградена от прочутия майстор Колю Фичето.

А изпитате ли носталгия по динамиката на града или по-големите  туристически курорти, съвсем близо до нас са още гр. Севлиево, Априлци и Троян.

Можете и просто безцелно да покарате колело в околностите и да се

насладите на красотата и тишината на гората.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates